IT-Supporter feat. Microsoft

Microsoft Partner
Microsoft Partner

Als Microsoft Partner krijg je toegang tot héél wat bronnen en informatie om de klant van dienst te zijn. Je onderschrijft hierbij ook de Microsoft Partner Agreement waarin Microsoft klaar en duidelijk van elke Partner een correcte houding tegenover elke klant verwacht.

Microsoft Partner Pagina
Microsoft Satya Nadella

Microsoft... Waarom toch?

Omdat... ik er telkens naar terugkeer. In de loop der jaren mag ik mijn relatie met Microsoft een (h)échte haat-liefde verhouding noemen.
Ik hou niet van het 'mondiale' karakter van economie. Monopolies zijn er om doorbroken te worden. Ik bespaar je hier van een rits aan argumenten om NIET met Microsoft te werken. Maar...

In tegenstelling tot de grootste tegenspelers, waaronder Google en Apple, is Microsoft trouw gebleven aan de visie om IT ten dienste te stellen van een zo breed mogelijk publiek én is het verdienmodel NIET gebaseerd op het winnen en uitbuiten van gepersonaliseerde informatie of het binden van klanten met exclusiviteit van goederen (... enkel beschikbaar op...).

Het vaak verguisde Windows, in alle versies, is en blijft een besturingssysteem die werkt op een een waaier van producten, in alle prijsklasses. Microsoft biedt meteen een omgeving waar iedereen ook eigen software kan ontwikkelen en verspreiden. Hierdoor blijft het één van de toegankelijkste én uiteraard meest gebruikte besturingssystemen. Een overstap naar een Apple OS heb ik nooit gemaakt. Linux is (helaas nog steeds) weggelegd voor de gevorderde computergebruiker en krijg je aan de meerderheid van gebruikers niet uitgelegd. En Google OS is tjah... niet toereikend voor van alles en nog wat...

Met het Officepakket heeft Microsoft een dijk van een product op de markt. Je doet Microsoft oneer aan als je het bedrijf herleidt naar Windows en Office. De waaier aan producten is zo divers, van Azure Cloud tot kladblok... wie op ontdekkingstocht gaat, vindt voor elk probleem wel een oplossing. En omdat je het nooit allemaal kan kennen en weten, verkies ik dus om me te concentreren op één "merk", en om hiervan een zo diepgaand mogelijke kennis te verzamelen.

Technologie waarin je mag vertrouwen. Ja, ik weet het: de bluescreens van Windows en hangende van-alles-en-nog-wats lijken dit tegen te spreken. Maar CEO Satya Nadella doelt hier op de visie van Microsoft dat zij ten dienste staan van de bedrijven en eindgebruikers, zonder bijbedoelingen, met het volle respect voor iedereens privacy en altijd met het doel om iedereen de wondere wereld van IT te laten gebruiken. Een visie waar ik graag mijn schouders onder zet.


Ook deze website maakt gebruik van cookies. Lees er meer over of maak uw selectie in het cookiebeleid,
of geef hier uw toestemming voor het gebruik van: