Over IT-Supporter

Frederik Devreese, uw IT-Supporter, biedt ondersteuning van IT voor school, zelfstandigen & kleine bedrijven, verenigingen, particulieren en thuis.

Logo IT-Supporter

2020: een nieuw logo

In de loop der jaren werd me steeds duidelijker dat mijn roeping, mijn rol, mijn passie, mijn "ding" ook mijn beroep geworden is: IT-supporter. De laatste jaren werd ook duidelijk waar mijn focus ligt en wat mijn onderliggende sterktes zijn. Tijd dus voor een passend en sprekend logo.

Waarom dit logo?

IT-Supporter verwijst naar 'To support' of 'ondersteunen' en een 'supporter' is de grootste fan. Een IT-Supporter moedigt aan en ondersteunt waar het kan om jou wegwijs te maken in de IT-wereld.

Geel wekt enthousiasme en vreugde op. Het is een positieve kleur en werkt stimulerend. Geel roept ook waakzaamheid op. Zwart is de contrastkleur voor geel, straalt kracht, controle én elegantie uit.
Als symbool wou ik iets origineels. Een schijfje, CD'tje of DVD'tje die verwijst naar software? Een laptopje, een PC of een tablet die verwijst naar hardware? Een wereldbolletje voor internet? Geen enkele van deze dekt de volledige lading van wat een IT-Supporter is én… zijn géén blijvers: IT verandert. Een IT-Supporter blijft niet stil zitten, is steeds op zoek naar, "blijft bij"…

De hommel. Boodschapper van de geheimen van het leven, dienstbaarheid, samenwerking, creativiteit, rijkdom, wijsheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte. Mooie doelen, dus een mooi symbool.
Met duidelijke voelsprieten: aftastend, zoekend naar mogelijkheden, onderzoekend. Met facetogen die staan voor een grote blik op alles wat in die IT-wereld gebeurt, maar jou toch aankijken: dienstbaarheid op jou gericht. En al die IT-facetten worden tot één punt herleid: de dienst die IT-supporter jou kan aanbieden.
De zeshoek lag voor de hand, maar maakt alles compleet: de zeshoek verwijst naar de vele zijden van IT. Het zouden er méér kunnen zijn, tot het bijna een cirkel wordt, maar om één of andere reden heeft de natuur én een bij beslist dat het een zeshoek zou worden: daar kan je stevig op bouwen!

Can I be of assistance?

Fingerspitzengefühl

Fingerspitzengefühl

Hoe zeg je het? IT zit in m'n bloed? IT-fingerspitzengefühl? Of misschien ben ik gewoon een ouderwetse nerd... Ik ga graag elke IT-uitdaging aan. Lukt het mij niet of is er iets wat boven mijn petje gaat, dan is mijn tussenkomst gratis en krijg je advies waar je eventueel terecht kan of wat je kan doen.

Microsoft Partner
Microsoft Partner

Als Microsoft Partner krijg je toegang tot héél wat bronnen en informatie om de klant van dienst te zijn. Je onderschrijft hierbij ook de Microsoft Partner Agreement waarin Microsoft klaar en duidelijk van elke Partner een correcte houding tegenover elke klant verwacht.

Microsoft Partner Pagina
Microsoft Satya Nadella
Microsof Office 365

Als stevig gebruiker van het klassieke officepakket met Word, Outlook, Excel, Powerpoint,... was de overstap naar Office 365 met alle bijhorende voordelen snel gemaakt. Ook klaar voor die stap? Of heb je hier vragen over? Ik help je graag verder!

Websites

Sinds het ontstaan van internet maak ik al websites. Ik stel mijn kennis dan ook graag ter uwer beschikking. Van een kleine, eenvoudige pagina, over een CMS op jouw maat, tot een heuse site met databank of webshop. Ik groei graag mee met jouw bedrijf en wensen!

PC-Onderhoud

Door jarenlange ervaring in het PC-wereldje, vind ik voor bijna elk probleem wel een oplossing. Wie de weg een beetje kent, kan veel tijd uitsparen en heel wat problemen oplossen, en dat doe ik dan ook graag voor jou!

Kleine KMO's en zelfstandigen

Ik ondersteun graag elke zelfstandige en kleine KMO, zolang ze géén behoefte hebben aan een eigen server. Trouwens... al eens nagedacht over werken in de Cloud? Het wordt zo stilletjes aan dringend tijd! Ik help u graag met uw overgang naar het neusje van de zalm onder de cloudomgevingen: Microsoft 365 & Azure!

Particulieren en verenigingen

Een persoonlijke service met advies en ondersteuning die je bij geen enkele multimediaketen kan krijgen, hoe graag ze ook zwaaien met hun servicevlaggetjes in reclames!

Met enige fierheid geef ik ook graag mee dat ik lid ben van FeWeb, de Belgische Federatie voor Webbedrijven. Omdat ik hun visie deel en werking wil ondersteunen, onderschreef ik graag de FeWeb Gedragscode. Op die manier geef ik jou als klant alvast een garantiekaartje af én blijf ik bij met de nieuwste ontwikkelingen in het webwereldje. FeWeb informeert haar leden over wijzigingen in wetgeving en innovaties op vlak van webontwikkeling.

www.FeWeb.be
Hardware aankopen

Op zoek naar advies voor je aankoop? Heb je liever dat jouw toestel voor je volledig klaargezet wordt? Wil je jouw toestel niet alleen thuis geleverd, maar ook aangesloten op jouw internet, printer of netwerk? Dan ben je aan het goede adres!

Geschiedenis en drijfveer

In mijn jeugdjaren werd ik gebeten door de IT-microbe, deels door mijn neef en deels door mijn opleiding "WA", wat je nu onder de categorie Wiskunde-Wetenschappen kan plaatsen, in het college. Tijdens mijn bachelor-opleiding als leerkracht secundair onderwijs Wiskunde-Fysica-Chemie (1993) werd toen Informatica als deel van de Wiskunde opgenomen, want een opleiding als 'leerkracht Informatica' bestond toen niet.
Na deze opleiding kon ik aan de slag als leerkracht Wiskunde-Informatica. Mijn geluk was dat ik de hype rond het toen pas geboren World Wide Web in 1995 van dichtbij mocht meemaken. IT zat toen al goed in de vingers, en dat is alleen maar blijven groeien.

Met mijn ervaring werd ik regelmatig eens ter hulp geroepen voor het onderhoud van een toestel of het oplossen van een occasioneel probleem. Het was ondertussen ook een passie geworden om websites te ontwikkelen. Op eigen tempo leerde ik omgaan met de .NET-omgeving, MSSQL-databanken, Javascript, Ajax, CSS, ... en mocht ik doorgroeien naar een functie als ICT-coördinator in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, school voor Wetenschap en Techniek.

Het idee om in bijberoep op te starten was nu en dan al eens boven water gekomen. Eind 2012 (jawel: op 12/12/'12) durfde ik de knoop definitief door te hakken. Op vraag van een collega zou ik voor hem een programma uitwerken, maar dit kon ik niet doen 'achter mijn uren'... de noodzaak om hiervoor officieel een bijberoep op te starten bood zich aan. Een bijberoep is echter meer dan een 'hobby' en vraagt iets meer verantwoordelijkheden en inspanningen. Na overleg met mijn echtgenote, bleek de tijd rijp...

Sinds 02/01/2013 ben ik dus in bijberoep aan de slag. In het begin was het wat zoeken naar de mogelijkheden die mijn bijberoep zou bieden. Een brede waaier aan kennis hebben, houd (jammer genoeg) ook in dat je diepgaande specialisatie mist. Ik kon moeilijk kiezen welke richting ik eigenlijk uit wou, en liet alle opties open. De kleine lettertjes in mijn eerste, zelfgemaakte, logo liegen er niet om: Hardware, Software, Office, Databanken, Webprogrammatie, Formulieren, Handleidingen, Cursussen en Workshops. Ambitieus en… van alles en nog wat.

Ondertussen is duidelijk dat mijn focus en specialisatie het Office-pakket én Webprogrammatie is. De 'oude' liefde, nl. PC-onderhoud, is een mooie aanvulling en uiteraard help ik graag waar ik kan op vraag van elke particulier of zelfstandige.


Ook deze website maakt gebruik van cookies. Lees er meer over of maak uw selectie in het cookiebeleid,
of geef hier uw toestemming voor het gebruik van: